3 fordeler ved å samle lån

Det kan være skummelt å samle alle sine lån til et enkelt lån. Oftest skyldes dette uvitenhet og kanskje man ikke stoler på tredje-parter når det gjelder sin egen økonomi. Her blir det gått over tre grunner til hvorfor det å gå over til et lån, fra mange, kan være lurt.

Det første steget

Før man skal samle alle sin lån er det noen ting man bør ha i bakhodet.
Hvis man kun har lav gjeld fra, for eksempel, kredittkort som vil bli betalt ned innen noen måneder er det ikke nødvendigvis noe poeng å gjøre noe mer ut av den saken. For at det å samle lån skal være nyttig bør man flere lån fra forskjellige steder. Dette kan for eksempel være kredittkortgjeld pluss to forbrukslån fra forskjellige steder. Det er da viktig å sjekke om rentene på det samlede lånet er lave nok til å kunne forsvare kostnadene assosiert med å samle alle de mindre lånene. Dette kan gjøre ved å sammenligne lån med Financepal for å hjelpe deg ta beslutningen.

Kredittkort

Gjelden som forårsakes av kredittkort er ofte veldig dyr. Det finnes selvfølgelig unntak, men rentene til kredittkort er blant de største synderne når det gjelder høy rente. Derfor er det ofte mange penger å spare hvis man kan redusere renten her selv ved høye etableringskostnader. Det kommer an på hvilke andre lån man har i tillegg om det er verdt det, men høy kredittkortgjeld er ofte lurt å samle i et større lån.

Små forbrukslån

Mange forbrukslån av lav verdi er en av de beste måtene å betale for mye på. Små forbrukslån har ofte veldig høy rente for sin størrelse, det er slik firma tjener penger på små lån. Ved å samle alle smålånene blir det ikke bare mer oversiktlig, men også veldig fort mye billigere.

Uvitenhet

De aller fleste går gjennom en periode med gjeld i Norge, enten om det er fra forbruk, studier, bil eller hus. En grunn til at mange kunne tjent på å samle sin lån er at de simpelthen ofte finnes bedre betingelser der ute. Derfor er det lurt å sjekke hva mulighetene er, det kan bli ganske lønnsomt i lengden.