Sparetips alle kan bruke

De fleste av oss har lyst til å bruke mindre penger, bli bevisste forbrukere og ikke minst kunne sette av noen kroner hver måned på en sparekonto.Vi gir deg de beste sparetipsene!

Selv om nordmenn generelt sett har gode lønninger, har mange av oss også stor gjeld. Det gjelder å spare penger der man kan spare, og det er ikke så vanskelig som man skulle tro! Med små grep kan du spare mye penger som du kan sette til side for å håndtere eventuelle uforutsette utgifter. Eller du kan spare til drømmeferien, drømmebryllupet eller kanskje til og med drømmehuset?

Vær tålmodig

Når du skal spare penger på et produkt kan det lønne seg å følge med når forhandlere har tilbud på nettopp dette produktet. Følg med på nettsider, tilbudskataloger som kommer hjem til deg og eventuelle tilbud gjennom fordelsklubber. Ski for eksempel kan det lønne seg å kjøpe når sesongen er over. Da har gjerne butikkene en stor lagerbeholdning som de ønsker å selge ut, og den selges ut billig, noen ganger med så mye som 70% rabatt.

Merke eller ikke?

De fleste av oss har matvarer vi elsker og aldri vil kvitte oss med. For noen er det Coca Cola, for andre er det Pepsi Max. Noen foretrekker Brelett, mens andre foretrekker Bremykt. Du kan spare penger ved å sjekke prisene på matvarene du handler i de butikkene som er nærme deg. Har du mulgihet til å handle stort kan du også se på priser hos større varehus som gjerne ligger en kjøretur unna også. Men å spare 10 kr på en kjøttdeigpakke når du må kjøre 20 min hver vei? Det er det liten vits i. Husk også at det i de fleste butikker finnes veldig billige alternativer til de noe dyrere merkene. Noen ganger betyr det dårligere kvalitet, men ikke nødvendigvis alltid.

Handle etter sesong

Nrå du skal handle klær finnes det store muligheter til å spare penger. Først og fremst må du handle på salg eller når plagg er på tilbud. Det er ofte salg etter store høytider og ferier. Spesielt spennende er salget som kommer rett etter jul og nyttår, ettersom du finner ekstremt mye gode tilbud her. Noen av plaggene kan du bruke uavhengig av sesong, mens andre kan du spare til den aktuelle sesongen. Ja, det krever tålmodighet, men du sparer penger på det.

Vær utro med banken

Det er ingen tvil om at noe av det viktigste du kan gjøre for å spare penger er å sørge for at du har den billigste leverandøren av tjenester du bruker i hverdagen som bank, mobil og forsikring. Fra gammelt av var det viktig å bli i banken, være en god kunde og dette førte til at du fikk gode betingelser. Men i dag er det ikke slik ettersom mye av banktjenester utføres på nett og man har lite behov for kontakt med de ansatte i banken. Det gjøres stadig tester på hvor man kan finne de billigste leverandørene av tjenester.