Hold pengene dine trygge

Enten du er på ferie i utlandet eller ute hjemme i Norge, gjelder det å ta visse forholdssregler når det kommer til verdisaker. Dette gjelder spesielt bankkort og kontanter, noe som er fort gjort å miste dersom du er uoppmerksom. Du kan også risikere at lommetyver stjeler lommeboken din – spesielt dersom du er på ferie i utlandet. Så, hvordan kan du sørge for at pengene dine oppbevares trygt?

Enkle og smarte løsninger

Svart läder plånbok isolerad på vit bakgrundTil og med hjemme kan du oppleve å rote bort sedler og mynter. For å ha orden på pengene kan det for eksempel være smart å ha en sparegris eller en krukke du kan legge pengene i. Da vet du alltid hvor pengene er – det skal tross alt litt til for å rote bort en sparegris! Når du er ute bør du oppbevare bankkort, kontanter og lignende i en lommebok som du til enhver tid vet hvor du har. Ha for eksempel en rumpetaske med lommeboken i, slik at du hele tid har oversikt over vesken. Lommetyver kan finne på å stikke hånden oppi en skulderveske uten at du merker det, så ha i det minste en skulderveske med glidelås om du går for dette alternativet, eller oppbevar pengene i en skinn kortholder dersom du ønsker en enkel og stilren løsning som varer i mange år. Du kan bestille kortholdere eller lommebøker med gravering, noe som gir den en mer personlig stil. Det finnes også kortholdere som kan festes til en snor du kan ha rundt halsen.

Før du går ut døren bør du også tenke over hvor mye penger du skal ta med deg. Dersom du er på ferie i Syden for eksempel, trenger du ikke ta med deg alle kontantene du tok ut i minibanken. Ta med deg det beløpet du forventer å bruke, og lås resten trygt inn i en safe på hotellrommet. Mange hoteller tilbyr safe – enten inkludert i prisen, eller mot en liten avgift. Der kan du også oppbevare andre verdifulle ting, som pass, smykker og nettbrett.

  • Ha pengene i en sparegris hjemme
  • Oppbevar kontanter og kort i en mageveske når du er ute
  • Bruk kortholder eller lommebok som kan henges rundt halsen
  • Ikke ta med mer penger enn du bruker
  • Lås pengene i en safe på hotellrommet